ДА ОПОЗНЕМ JEFF DE BRUGES

Philippe Jambon, Президент и създател на марката

Въпрос: “Как се роди идеята за JEFF DE BRUGES ?”

Philippe Jambon: „От страст, тъй като още от дете, докато обикалях ателиетата на шоколатиерите, аз имах възможността да наблюдавам магичното въздействие на шоколада и откакто създадох Jeff de Bruges непрекъснато измислям хиляди начини как да превърнем нашите магазини в уникални места, свят на сладокусието, където шоколадът освен фин и изтънчен да бъде същевременно достъпен и привлекателен, за да доставим на всеки идеалното съчетание на качество и удоволствие!”

Въпрос: “Защо избрахте името «JEFF DE BRUGES»?”

PJ: „Аз съм французин по произход, но съм силно повлиян не само от френската, но и от белгийската шоколадови култури; чувствам и двете страни близки и ми се струваше както напредничаво, така и оригинално да съчетая техните знания и умения. А когато някой се нарича „Жамбон” (от френски „Шунка” бел. прев.) и иска да продава шоколад, трябва да бъде реалист и да е наясно, че не може да даде името си на марката. Всъщност, всичко започнало в Брюж, защото там се намира първата фабрика за шоколад, и после, да изберем като емблема града, който всички наричат „северната Венеция” ми се струваше много подходящо за марка на шоколад. От друга страна, моята любов към Жак Брел и неговата песен Jef помогна да измисля името Jeff de Bruges.”

Въпрос: “Според вас, какво ценят вашите клиенти?”

PJ: „Най-напред ние предлагаме вкусни шоколади в разнообразни и непрекъснато осъвременявани опаковки; освен това, ние изготвяме нови рецепти за всеки сезон или празник, така че винаги да има ново изкушение, с което да се поглезим. Също така, човек винаги може да е сигурен, че при нас ще намери подаръка, от който се нуждае – било то подарък по конкретен официален повод, или неангажиращ комплимент към приятел или пък просто малък, но вкусен подарък за лично удоволствие”.

Въпрос: “Къде е ключът за качеството на шоколадите JEFF DE BRUGES?”

PJ: „Съставки грижливо подбрани от нашите майстори-шоколатиери; знания и умения, които обогатяват традицията с капчица дързост; изпълнение без компромис, но не и без щедрост.”

Въпрос: “Какво прави вашите рецепти оригинални?”

PJ: „Нашите рецепти са плод на знанията и уменията на две големи „шоколадови” култури: съчетаваме традицията – удоволствие на белгийския шоколад с изискания какаов вкус на френското шоколадово изкуство и това ни тласка непрекъснато да търсим и откриваме новаторски решения. Ние преоткриваме вечните рецепти и ги осъвременяваме, като се вдъхновяваме от Вашите желания и вкусове.”

Въпрос: “чувствате ли се близък с вашите клиенти?”

PJ: „В нашите магазини ние се стараем да се вслушваме в желанията на нашите клиенти, да събудим техния спомен за следобедната закуска от детството, да създаваме малки сладости, така че всеки ден да бъде празник за тях, накратко да предлагаме рецепти, които правят живота им по-цветен.
Днес удоволствието е в това да може клиентът да избере своите любими шоколади един по един и да направи композиция по свой вкус; нашата роля е да се вслушваме в неговите желания и да му предложим наистина внимателно обслужване и разумна цена.”