Пригответе си малки силиконови формички за моальо.
Загрейте фурната на 190°C.
Разтопете маслото и шоколада на водна баня или в микровълнова фурна на ниска мощност и разбъркайте, докато се получи течна и лъскава маса.
Разбийте яйцата със захарта в продължение на 5 минути.
Добавете разтопените масло и шоколад, след това брашното и зрънцата ванилия, които предварително сте извадили от шушулката. Разбъркайте.
Разпределете тестото в силиконовите формички.
Пече се в загрятата фурна около 8 минути.
На 7-мата минута, вземете от фурната едно мальо, извадете го от формичката, за да се уверите, че външната коричка е достатъчно изпечена и че не се троши.
Ако не е достатъчно изпечено, удължете времето с 1 минута.
Шоколадовото моальо трябва да е течно в центъра.
Веднага след изкарване от фурната, извадете Вашите моальо от силиконовите формички, поръсете ги леко с пудра захар и какао на прах.
Сервирайте шоколадовото моальо топло, може да добавите и топка ванилов сладолед за контраст.