Малки шоколадови моальо
Необходими са:
- 100g натурален шоколад
- 100g масло
- 90g захар
- 45g брашно
- 3 яйца
- 1 шушулка ванилия
Приготвяне:
-
- Пригответе си малки силиконови формички за моальо.
- Загрейте фурната на 190°C.
- Разтопете маслото и шоколада на водна баня или в микровълнова фурна на ниска мощност и разбъркайте, докато се получи течна и лъскава маса.
- Разбийте яйцата със захарта в продължение на 5 минути.
- Добавете разтопените масло и шоколад, след това брашното и зрънцата ванилия, които предварително сте извадили от шушулката. Разбъркайте.
- Разпределете тестото в силиконовите формички.
- Пече се в загрятата фурна около 8 минути.
- На 7-мата минута, вземете от фурната едно мальо, извадете го от формичката, за да се уверите, че външната коричка е достатъчно изпечена и че не се троши.
- Ако не е достатъчно изпечено, удължете времето с 1 минута.
- Шоколадовото моальо трябва да е течно в центъра.
- Веднага след изкарване от фурната, извадете Вашите моальо от силиконовите формички, поръсете ги леко с пудра захар и какао на прах.
- Сервирайте шоколадовото моальо топло, може да добавите и топка ванилов сладолед за контраст.